Skogsbruk som företag

Vad kanske inte många tänker på är att om man äger skog och driver ett skogsbruk med fastighet och en del skog så måste man driva det som ett företag. Enskild firma sägs vara den bästa formen för att driva ett skogsbruk om du är en privatperson som ärver eller köper dig en fastighet med tillhörande skog.

Det sägs också att ungefär hälften av Sveriges skog ägs av privatpersoner som då driver sitt skogsburk som ett företag, andra som äger skog i Sverige är då juridiska personer och det kan vara större aktiebolag men också staten, kommuner, landsting och självklart Svenska Kyrkan som har och äger mycket av den skog som finns idag.

Som skogsägare så gäller det att sköta om sin skog för att få ut så mycket som möjligt den dag man avverkar och säljer sin skog. Är man i behov av skogsmaskiner så kan man med fördel kontakta Komatsu Forest som är världsledande inom området skogsmaskiner. Med rätt maskiner så kan du göra ett bra arbete i skogen.

I Sverige så är vi duktiga på att ta hand om vår skog och det finns stora resurser med den Svenska skogen. Tittar vi historiskt så har vi sedan tidigt 1600-tal tagit vara på och förädlat vår skog, speciellt från de norra delarna i vårt avlånga land. 1903 så kom det ett krav från efter stark exploatering av skogen att man var tvungen att plantera ny skog, så kallad återbeskogning då man hade avverkat.

Comments are closed.