Kända TV-deckare

Är det något som vi svenskar gillar så är det deckare av alla dess slag och just därför tänkte vi här titta på några av alla de deckare som gått på TV genom åren, utöver Beck och Wallander kanske skall sägas. Vi har ju redan pratat om privatspanare i verkliga livet, hur ser det ut på TV?

Hassel

Mellan 1986 och 2012 gjordes ett tiotal filmer om polisen Roland Hassel, som i sin tur byggde på Olov Svedelids romaner om samme polis. Hassel, som spelades av Lars-Erik Berenett, arbetade på spaningsavdelningen och tillsammans med dessa arbetade han med att bekämpa den grova brottsligheten i Stockholmsregionen.

Snoken

En deckare som kanske inte är lika känd som kan vara värd att kolla upp är ”Snoken” som sändes i ett par omgångar under 90-talet. Snoken handlar om privatdetektiven Anders ”Snoken” Grip som bor på en husbåt och får i uppdrag att spana på alltifrån otrohetsaffärer till utpressningar. Vid sin sida har han alltid hunden Tubbe.

Johan Falk

En av de mer populära TV-deckarna på senare år är förstås Johan Falk med Jakob Eklund i huvudrollen. Filmerna är något av en fristående fortsättning på de tre filmer, bland annat Noll Tolerans, om Johan Falk som gjordes för ca 15 år sedan.