Den perfekta butikslokalen?

Finns den perfekta butikslokalen? Vilka krav har du och vad krävs av en lokal för att den ska passa din typ av verksamhet?

Från hobby till affärsverksamhet

Sverige är ett fantastiskt land som stöder småföretagare. Det finns hjälpa att få bland annat från arbetsförmedlingen och ungdomar kan lära sig att driva eget via bidrag eller genom att starta ett så kallat uf-företag genom skolan. Till viss del kan man även driva hobbyverksamhet och tjäna pengar på det. Men, så småningom kanske hobbyverksamheten växer och det är dags att expandera.

Expandera och hitta lokal

När hobbyverksamheten har vuxit och du startar företag fungerar det inte alltid att fortsätta driva verksamheten hemifrån. Det är dags att se sig om efter en lämplig lokal. Vad är det du behöver? Vilka krav ställer du? Tänk efter noggrant vilken typ av lokal du behöver innan du bestämmer dig. Är det det geografiska läget som är viktigast? Kika på flera olika lokaler för att känna efter vilken som överensstämmer bäst med dina önskemål.

Att inreda den nya lokalen

När du väl har valt lokalen för din butik eller ditt företag ska den också inredas. Kanske behöver den också målas om för att passa din verksamhet. Tänk på att olika färger kan ge olika budskap. Läs gärna lite om färgpsykologi innan du väljer färgtema i butiken eller på kontoret. En annan mycket viktig detalj är belysningen vilket tyvärr många glömmer bort. Entrén ska vara upplyst och inne i butiken ska det inte finnas några mörka hörn.

Tänk framåt

Eftersom man lätt växer ur en liten lokal är det bra att inte vara rädd för att välja en något större. Har du planer på att växa och har det som mål? Välj då en större lokal från början istället för att behöva byte läge inom en snar framtid.

Comments are closed.