Byta kontor

Det finns många anledningar till varför ett företag skulle behöva byta till ett nytt kontor. Kanske har företaget växt så pass mycket att det börjar bli ont om utrymme. Eller kanske det finns ett behov av att ha arbetsplatsen mer centralt. Oavsett vad det är gäller det att hantera flytten korrekt och effektivt.

Börja med att göra inventarier över allt som ska följa med. En del saker kanske inte är värt att flytta då de börjar bli gamla och det ändå är dags att skaffa nytt. Detta kan vara saker som bord eller stolar men även utrustning som skrivare eller kopiator. Att satsa på nya saker kan vara en bra start på det nya kontoret och låta en skapa en bättre arbetsmiljö redan från början. Anlita sedan en flyttfirma som kan hjälpa till med flytten. Se till att de har bra referenser och är försäkrade.

Se till att medarbetarna får vara delaktiga och kan komma med åsikter och tips om hur den nya arbetsplatsen kan förbättras från deras synvinkel. Planlösningen kan många gånger vara väldigt annorlunda och det gäller att försöka placera alla så optimalt som möjligt.

Var noga med att ha kontinuerligt uppföljningsarbete den första tiden efter inflyttningen. Detta behövs för att se till att lokallösningen faktiskt fungerar för alla i praktiken och inte bara i teorin. Planera då för hur och när justeringar kan genomföras.

Comments are closed.